Untuk post kali ini, chef ingin kongsikan dengan anda resepi chef yang dimuatkan di dalam Majalah Jelita keluaran Februari 2011. Resepi berasaskan kambing ini telah chef siapkan beserta gambar langkah demi langkah bagi memudahkan pembaca untuk mencubanya.
Untuk keluaran-keluaran akan datang, resepi berasaskan menu kambing akan menghiasi dada majalah ini. Untuk itu, chef telah menyiapkan sebanyak sebelas menu yang mengenegahkan pelbagai kaedah masakan dan potongan daging yang berbeza selain sos yang dirasakan sesuai untuk dimakan bersama daging kambing ini.
Untuk keterangan lanjut, bolehlah dapatkan senaskah majalah ini di pasaran sekarang sebelum kehabisan stok.....chef ini macam pengarah pemasaran syarikatlah pulak...hehe.
Selain itu, jangan lupa untuk mendapatkan buku masakan sulung chef yang telah pun berada di pasaran.
Info lanjut, sila klik link dibawah.
http://pts.com.my/index.php/berita/resipi-sarapan-pagi-dan-minum-petang-chef-hussin-kini-di-pasaran/
salam chef nak kena dapatkan jugak majalah tu..sat gi nak pg cari kat petronas.
ReplyDeleteas salam chef...menarik resepi lauk kambing tu...selalu memikirkan resepi apa yg sesuai utk msk lauk kambing btw tq for sharing chef...tapi saya yg dok jauh ni susah sikitla nk dapat majalah tu.
ReplyDeletePuan Suri & Nieza: Sebenarnya majalah ni utk wanita je. Chef tersesat kat situ...hehe. Sebenarnya chef asingkan daging n nasi coz susah nak shoot gambar ni. Sebab tu buat dua resepi berasingan yg digabungkan dlm satu gambar.
ReplyDeleteTahniah Chef....wooowww memukau...akak mmg xleh bau kambing nih..adeeii...tgk rsepi chef rasa nak try, tp ntah laaa...fenin2 lalat tgk kamben..hehe
ReplyDeletesalam...tahniah chef....
ReplyDeleteUmmi:sebenarnya chef pun xmakan kambing...hehe biarlah ianya mjadi rahsia....
ReplyDeleteDek ma: Thanks....btw, dua buku masakan chef keluar sekali. Sokongan dekma n bloggers amat diharapkan. Really appreciate
Slam Chef....Terpukau dgn masakan2 chef.Macamana nak dapatkan buku resepi sarapan pagi & minum petang tu?ada dijual di MPH atau kedai2 buku?
ReplyDeleteSalam kenal chef...
ReplyDeleteHati berbunga gembira masuk halaman rumah yg boleh belajar masak-masak ni. Majalah wanita, jelita dan nona adalah majalah langganan kakak.
Mama gee: boleh dapatkan dari kedai2 buku slpas raya cina. Atau pun beli melalui saya, ready stok...siap dgn tandatangan hehe... Info ttg pembelian akan saya war2 dlm blog dlm masa terdekat.
ReplyDeleteKak zakie: Thanks coz sudi melawat blog chef. Salam kenal dgn kak zakie. Kak pun jgn lupa dapatkan buku masakan saya di kedai2 buku slpas raya cina...keluaran pts.
ReplyDeleteBaru terbaca Resipi ni di Majalah Jelita milik my sister hehe. Btw nice recipe Chef!
ReplyDeleteWahdi: Thanks. Really appreciate. Apapun salam perkenalan wahdi.
ReplyDelete