Selamat Datang Ke Studio Masakan Ku

Apabila perut berbunyi,
Akal mengarahkan agar makanan dicari.

Kaki bergerak menuruti hati.
Telinga mendengar mencari keistimewaan.
Mata memandang melihat kebaikan.

Tangan mengambil tanda disukai.
Mulut mengunyah merangsang lidah.
Bekalan dihantar tanda kesepakatan.


Salam perkenalan.
Selamat datang ke studio masakanku.
Terima kasih kerana mengunjungi blog ini.
Sebagai tetamu, anda amat chef hargai.
Keceriaan anda keutamaan bagi diriku.



Wednesday, February 6, 2013

Dunia Kulinari

Assalamualaikum kepada anda semua.

Pejam celik pejam celik, dah bulan Februari 2013. Masa berjalan dengan begitu pantas sekali.
Namun syukur umur masih dipanjangkan untuk melakukan ibadah serta aktiviti dalam mengisi masa yang dianugerahkan oleh Allah s.w.t.



Pertama sekali, chef ingin memohon beribu kemaafan kepada anda semua kerana "sunyi sepi tanpa khabar dan berita". Maaf sekali lagi untuk itu. InsyaAllah, chef akan cuba luangkan masa untuk terus aktif dan akan pastikan Studio Masakan Chef Hussin tidak berkubur begitu saja. 

Sekiranya tiada khabar berita di blog ini, anda bolehlah dapatkan berita dengan membeli Majalah Aroma. Pada setiap keluaran, ada cerita menarik chef kongsikan dalam majalah tersebut yang mana ianya diterbitkan hanya sekali dalam sebulan.

Banyak cerita menarik boleh anda perolehi dari majalah tersebut tentang dunia kulinari. Blogger-blogger terkenal juga selalunya "lepak" kat sana. Tak caya....pergilah dapatkannya dengan segera.


Satu saja masalahnya....majalah ini selalunya cepat kehabisan walaupun baru berada seminggu di pasaran. Untuk chef, baguslah kalau macam itu. Ianya menunjukkan sokongan peminatnya tanpa berbelah bagi. Chef sebenarnya tumpang gembira je.

Niat chef hanya satu.....berkongsi ilmu selain merancakkan dunia masak memasak ini. Bukan bayaran yang dipinta tapi segalanya dilakukan dengan hati yang ikhlas.


Untuk kali ini, chef kongsikan beberapa gambar kenangan chef semasa chef berada di Turki untuk tatapan anda semua.

Jumpa lagi.......



4 comments: