Selamat Datang Ke Studio Masakan Ku
Akal mengarahkan agar makanan dicari.
Kaki bergerak menuruti hati.
Telinga mendengar mencari keistimewaan.
Mata memandang melihat kebaikan.
Tangan mengambil tanda disukai.
Mulut mengunyah merangsang lidah.
Bekalan dihantar tanda kesepakatan.
Salam perkenalan.
Selamat datang ke studio masakanku.
Terima kasih kerana mengunjungi blog ini.
Sebagai tetamu, anda amat chef hargai.
Keceriaan anda keutamaan bagi diriku.
Wednesday, June 16, 2010
Labu Masak Lemak
Bahan-Bahan
1 biji Labu bersaiz sederhana (dipotong kecil)
5 biji bawang merah (ditumbuk)
3 ulas bawang putih (ditumbuk)
50 gm ikan bilis (ditumbuk)
Sedikit daun kunyit (dihiris/dikoyak)
1 sudu kecil serbuk kunyit
1 biji cili merah (dihiris nipis)
Secukup rasa Garam
Cara Menyediakan
Campurkan kesemua bahan ke dalam periuk lalu dimasak hingga labu menjadi lembut.
Perasakan dengan garam secukupnya.
Tips
Masak di atas api sederhana besar untuk mengelakkan santannya pecah.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment