Selamat Datang Ke Studio Masakan Ku

Apabila perut berbunyi,
Akal mengarahkan agar makanan dicari.

Kaki bergerak menuruti hati.
Telinga mendengar mencari keistimewaan.
Mata memandang melihat kebaikan.

Tangan mengambil tanda disukai.
Mulut mengunyah merangsang lidah.
Bekalan dihantar tanda kesepakatan.


Salam perkenalan.
Selamat datang ke studio masakanku.
Terima kasih kerana mengunjungi blog ini.
Sebagai tetamu, anda amat chef hargai.
Keceriaan anda keutamaan bagi diriku.Tuesday, August 7, 2012

Majalah Aroma Ogos 2012

Assalamualaikum....

Aroma bulan Ogos telah pun keluar. Kali ini ianya memuatkan segala cerita tentang hari raya. Dari biskut raya hinggalah lauk pauk yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia pada hari raya. Cerita kenangan chef di hari raya juga dimuatkan untuk tatapan pembaca.

Untuk itu, ayuh......jangan berlengah lagi. Segera capai basikal anda.....kayuh ke kedai berdekatan (kalau kedainya dekat...tak gitu). Dapatkan senaskah dua atau tiga sebelum kehabisan.

Apa yang chef ketahui, Aroma ini memang cepat kehabisan. Baru je letak, dah lesap...maksudnya dah habis. Macam pisang goreng panas gitu. Ramai yang meminatinya disebabkan resepinya yang mudah dan gerenti jadi. Tak caya!!!! cubalah dulu.


Keluaran Ogos dah pun keluar tapi rasanya dah kehabisan. Sekiranya habis, mintalah tokey kedai 'order' baru. Selain resepi, warna serta cetakannya memang berkualiti menusuk kalbu. Jangan tertusuk duri sembilu udah ler.....hehe.

Bagi yang baru nak belajar2 memasak, eloklah dapatkan segala resepi yang dikehendaki untuk dicuba.Kalau sedap, beri jiran2 dan kawan2 rasa tau. Kalau tak sedap, cuba dan cuba lagi....mungkin terlupa masuk gula kot....Haha....jangan risau tentu anda boleh.

Baiklah semua...segala yang chef tuliskan ini sekadar gurauan je. Jangan ambik hati noo. Orang jawa sebut..no hard feeling gitu. 

Sehingga berjumpa lagi......salam sayang dari chef khas untuk anda semua.

Selamat berpuasa dan selamat menyediakan biskut raya.....jgn lupa buat biskut semprit tau....

Chef Hussin


No comments:

Post a Comment