Selamat Datang Ke Studio Masakan Ku

Apabila perut berbunyi,
Akal mengarahkan agar makanan dicari.

Kaki bergerak menuruti hati.
Telinga mendengar mencari keistimewaan.
Mata memandang melihat kebaikan.

Tangan mengambil tanda disukai.
Mulut mengunyah merangsang lidah.
Bekalan dihantar tanda kesepakatan.


Salam perkenalan.
Selamat datang ke studio masakanku.
Terima kasih kerana mengunjungi blog ini.
Sebagai tetamu, anda amat chef hargai.
Keceriaan anda keutamaan bagi diriku.Wednesday, September 19, 2012

Aroma bulan Oktober dah pun keluar...jom beli

Assalamualaikum.....

Apa kabo semua....Dah lama bebenor rasanye tak ke udara.....sekejap ada sekejap menghilang, macam biskutlah chef ini...tak gitu. Haha....

Pertama sekali chef ingin memohon berbanyak kemaafan kepada anda semua kerana dah lama tak muncul. Sebenarnya chef agak sibuk dengan urusan harian selain sedang merancang untuk menjalankan satu bisnes. Bisnes? tentu anda tertanya-tanya bisnes apa bukan. Alaaa bisnes kecil-kecilan je tapi eloklah rasanya chef simpankan dulu cerita tentang bisnes ini. Dah berjaya nanti, barulah chef kongsikan ok. Apapun...doakan agar segalanya berjalan dengan lancar.

Untuk kali ini chef ingin kongsikan dengan anda tentang kisah atau pengalaman chef semasa berdemo di Sabah. "Boleh Bah Kalau Kau" ungkapan yang unik dari segi bunyinya. Kadang-kadang lucu pun ada kalau ianya didenggungkan bunyinya. Namun begitu, ungkapan ini begitu meninggalkan kesan pada diri chef sepanjang berada di Kota Kinabalu.

Segala kenangan sepanjang berada disana juga susah hendak chef lupakan.  Ada rezeki, chef pasti akan kesana lagi.


Hmmm... sudahkah anda mendapatkan senaskah dua Majalah Aroma bulan Oktober ini. Kalau belum, cepat dapatkannya sebelum kehabisan!!!!!!! Yang pasti, ianya laku macam goreng pisang panas.

Dalam keluaran ini, segala kenangan bergambar sepanjang berada di Sabah chef kongsikan. Juga masalah yang dihadapi oleh chef ...chef ceritakan. Sebenarnya, itulah asam garam sepanjang memegang gelaran ini. Apapun syukur pada Ilahi di atas pertolongannya selain mematangkan diri chef untuk terus maju.

Baiklah......jangan lupa untuk dapatkan Majalah Aroma keluaran Oktober 2012. Yang pasti dan pasti, anda pasti akan menyukainya.....

Wallahualam..... Jumpa lagi.
No comments:

Post a Comment